Frequently asked questions

Meer informatie nodig?

  Contact Kickstart school 


Prijzen, betaling en kortingen​

Hoeveel kost een cursus?

De meeste cursussen kosten €360,00.​

Voor studenten (voltijdstudenten alleen in Nederland) en au pairs zijn er voor diverse cursussen kortingen beschikbaar. Vraag ernaar bij de administratie. Studenten die in aanmerking willen komen voor de korting moeten hun studentenkaartnummer invullen in het inschrijfformulier. Als deze informatie niet aan ons doorgegeven wordt tijdens de inschrijfprocedure, zal de volledige prijs in rekening gebracht worden. PHD-studenten krijgen geen studentenkorting. Au pairs moeten de gegevens van hun gastgezin invullen. Als deze informatie niet verstrekt wordt, dan zal het volledige bedrag in rekening worden gebracht.​


KickstartNetBusiness English course​Voor de meeste cursussen moet de cursist het cursusboek apart bestellen. Cursisten krijgen wel kosteloos toegang tot KickstartNet en – indien van toepassing- worden ze ook voorzien van een gratis Kickstart handout. Bij sommige cursussen, zoals de cursus Business English, is al het lesmateriaal inbegrepen. Kijk op de webpagina van de cursus voor meer informatie.

Ja, voor de meeste groepscursussen is er een korting beschikbaar. Zie ook eerdere vraag. 

Na de eerste les, kan een cursist zich nog steeds terugtrekken. Alleen de administratiekosten zijn dan verschuldigd. Ook moet het lesmateriaal in goede staat teruggegeven worden. Het lesgeld zal dan binnen 1 week teruggestort worden. Als de cursus voor je te gemakkelijk blijkt te zijn en je een cursus op een hoger niveau wenst te volgen, dan kun je dat melden aan de docent of aan de Administratie. We zullen onze uiterste best doen om de cursist alsnog in een passende cursus te plaatsen.
Als een cursist zich al terugtrekt voordat de cursus is begonnen, zullen de cursuskosten binnen 1 week teruggestort worden.

Betalingen moeten in het algemeen ten minste twee weken voor aanvang van de cursus gedaan worden. 

Na ontvangst van je betaling ben je pas definitief geregistreerd. Op deze manier kunnen we vaststellen of het minimum aantal cursisten is bereikt. Als de cursus onverhoopt niet doorgaat, zullen we je informeren over mogelijke alternatieven. Als er geen goede optie voor jou beschikbaar is, dan zal het cursusgeld teruggestort worden.

Als je wilt dat je werkgever voor de cursus betaalt, schrijf je dan in via de website waarbij je al je persoonlijke gegevens invult. Vergeet niet in het vakje Opmerkingen alle relevante informatie over de werkgever (o.a. contactgegevens) in te vullen, zoals naam bedrijf, contactpersoon en e-mailadres, waar de factuur naartoe gestuurd moet worden. We zullen dan de factuur direct naar je werkgever sturen.

Betaling in termijnen is niet mogelijk. Na inschrijving moet het volledige cursusgeld 2 weken voor aanvang van de cursus worden voldaan of direct na ontvangst van de factuur als de cursus al eerder dan 2 weken begint.

Payment is preferred by bank transfer. If you do not have a bank account you can also pay with cash in person in our office or by credit card online via Mollie. 

Cursussen

Wij bieden een scala aan groeps- en privécursussen aan die dan wel face-to-face, volledig op afstand of in een hybride vorm worden gegeven.​

Het systeem dat we gebruiken heet Zoom Je ontvangt de daarvoor benodigde informatie kort voordat je cursus begint. 

​Voor cursussen Engels hebben we verschillende pakketten:

9 lessen - 22,5 uur
18 lessen - 45 uur
27 lessen - 67,5 uur
36 lessen - 90 uur

De cursussen  en duren 24 uur. Voor andere soorten cursussen, zoals examentraining,  en online cursussen, raadpleeg je de informatie op de individuele cursuspagina.

9 lessen - 22.5 uur


In al onze cursussen, met uitzondering van de examencursussen, ligt het accent tijdens de les op het spreken. Als huiswerk kunnen schrijf –en leesopdrachten gegeven worden om de vocabulaire te vergroten. In de examencursussen wordt er ook tijd in de les besteed aan schrijven. Luisteroefeningen zijn een geïntegreerd deel van alle lessen.
In specifieke examentrainingen wordt meer tijd besteed aan lees- en schrijfoefeningen dan in een reguliere cursus. In de Online Schrijfcursussen wordt uiteraard alleen de schrijfvaardigheid getraind.​


De groepsgrootte varieert van 4 tot 8 cursisten.

Bij vier cursisten gaat een cursus door. Als er slechts drie cursisten zijn, dan kan de cursus nog steeds plaatsvinden, mits die drie deelnemers bereid zijn om een cursus van 20 uur te accepteren in plaats van 24 uur. De cursisten zullen daarover vooraf benaderd worden om dit te bespreken.

Onze cursisten verschillen per cursus. Maar over het algemeen richten wij ons op professionals, hoogopgeleiden, studenten, huisvrouwen en au pairs.

Ja, wij organiseren intensieve en reguliere zomercursussen in juli en augustus. Voor Engels hebben we zowel cursussen voor volwassenen als teenagers. Voor Nederlands hebben we alleen intensieve en reguliere zomercursussen voor volwassenen. Voor Chinees hebben we geen cursussen in de zomerperiode.

Ja, wij organiseren leuke privélessen, specifiek gericht op kinderen. Check Nederlands voor Kinderen hier en Engels voor kinderen hier. Tijdens het schooljaar organiseren we een Kids club Nederlands voor kinderen van 5 tot 8 jaar. In de zomer organiseren we ook groepscursussen Engels, specifiek op teenagers gericht. Voor NT2 cursussen is het voor oudere teenagers mogelijk om met de reguliere zomergroepen mee te doen. 

Ja, wij geven ook privéles. De cursussen kunnen op jouw kantoor, jouw huisadres of bij ons op school gegeven worden. Mocht jouw locatie buiten de regio Den Haag zijn, dan kunnen er reiskosten in rekening gebracht worden. In het geval dat jouw bedrijf buiten Den Haag gevestigd is, kunnen eventueel reiskosten in rekening gebracht worden. Vraag vrijblijvend om de tarieven.

Ja. Zie onze company program page for more information.

De minimumleeftijd is 18 jaar voor het overgrote deel van onze cursussen. Het lesmateriaal is gebaseerd op de belevingswereld van volwassenen. We hebben voor kinderen privélessen of lessen in kleine groepjes. Voor teenagers die Engels willen leren in de zomervakantie hebben we speciale groepscurssussen ontwikkeld.​


Ja, dat is mogelijk. Maar het is echter niet mogelijk om voor beiden hetzelfde emailadres te gebruiken. Dit in verband met de toegang tot ons online learning platform KickstartNet. Elke inschrijving moet gelinkt zjjn aan een eigen emailadres. Als je geen eigen emailadres hebt, kun je een gratis emailadres aanmaken bij Gmail of Hotmail.

Hoe snel iemand leert verschilt van persoon tot persoon. Zie onze richtlijnen daarvoor op de cursuspagina’s.

Er zijn maximaal 8 cursisten en minimaal 4.​

Heb ik dezelfde docent in de vervolgcursus?


Dat zou kunnen dat dezelfde docent de vervolgcursus geeft maar soms is dat niet mogelijk om te regelen. We begrijpen dat je het fijn vindt om bij je vertrouwde docent te blijven. Echter is het ook verfrissend en juist positief om lessen van een andere docent te krijgen. Al onze docenten zijn ervaren, native speakers die jullie de taal met enthousiasme bij zullen brengen.

Na je inschrijving

Het minimum aantal cursisten is 4. Wij ontvangen het overgrote deel van onze inschrijvingen vlak voor het begin van de cursus. Als er te weinig deelnemers zijn op de dag voordat je cursus start, zul je een telefoontje van ons ontvangen en/of een email. Dan kun je een alternatieve cursus selecteren. Als er geen geschikt alternatief is dan zal je cursusgeld binnen 1 week teruggestort worden. 

Je zult altijd via email een ontvangstbevestiging van ons moeten krijgen. Zo niet, check dan even je spam/junk. Je krijgt ook nog de dag voordat je cursus start een herinneringsemailtje.

In principe hoef je niets voor te bereiden voor de 1e les, tenzij dit is afgesproken in je intakegesprek.

Als er problemen/onvoorziene omstandigheden zijn die het jou beletten de rest van je cursus af te maken, neem dan contact op met de Admininistratie zodat er een oplossing gevonden kan worden. In sommige gevallen ‘bevriezen’ we het restantbedrag van de cursus voor een maximale duur van 12 maanden.

Zodra je weet dat je niet bij de les kunt zijn, neem dan even contact op met de Administratie (via email of per telefoon). Voor het huiswerk kun je één van je cursusgenoten mailen of je kunt de docent vragen of hij/zij het huiswerk kan doorgeven. Als je haar/zijn emailadres niet weet, vraag even aan de Administratie om dat voor je te regelen. Voor de cursussen NT2 staat het huiswerk online op KickstartNet. Als een cursist een les mist, kan er tegen een gereduceerd tarief €50/uur een inhaalles geregeld worden.

Lesmateriaal

KickstartNet is onze digitale leeromgeving. Het overgrote deel van onze cursussen heeft toegang tot deze leeromgeving, waardoor de cursist extra materiaal tot zijn beschikking heeft. Hierdoor is de cursist in staat gedurende de week extra te oefenen met grammatica, luister-, schrijf –en leesoefeningen.

Je account wordt geactiveerd op de dag voordat je cursus start en wordt weer afgesloten één week nadat de cursus is afgelopen.

Indien jezelf het cursusboek hebt moeten aanschaffen neem je dat uiteraard mee. Verder hoef je alleen een aantekenschrift en een pen mee te brengen.

Het overgrote deel van onze cursussen maakt gebruik van een cursusboek. De informatie daarover kun je vinden in de bevestigingsemail. Bestel het boek meteen nadat je de bevestigingsemail hebt ontvangen.

Je Internet browser kan een oud password bewaard hebben/ verwijder alle Cookies/ probeer een andere browser zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Mozilla Firefox of Safari. Het is ook mogelijk dat je een foutief password hebt ingevoerd toen je ging inloggen. In dat geval kun je het beste even contact opnemen.

De handout en eventueel ander lesmateriaal zal op de 1e les uitgedeeld worden. Als je de cursus op afstand volgt, vind je al het extra materiaal op ons online leerplatform, KickstartNet. Als een cursusboek nodig is voor de cursus dan zal de informatie (titel en verkooppunten) daarover eerder in de bevestigingsemail aan je toegestuurd zijn. Het is voor de meeste cursussen het geval dat je gratis toegang hebt tot onze digitale leeromgeving KickstartNet. Je inloggegevens en het password zullen ook in de bevestigingsemail vermeld zijn. Je account wordt geactiveerd op de dag voordat je cursus start en wordt weer afgesloten één week nadat de cursus is afgelopen.

Als je een cursus Engels of een cursus NT2 doet, dan krijg je Graded readers te leen; deze moeten op de daartoe aangegeven tijdstippen weer teruggeven worden aan Kickstart School.

Locatie

Tram 9 stopt dichtbij onze school. Wij zijn 4 haltes verwijderd van Den Haag Centraal Station. De halte heet ‘Laan Copes van Cattenburch’. Bus 22, 24 en tram 1 en 17 stoppen ook dichtbij. Voor meer informatie, ga naar de website van Nederlands openbaar vervoer www.9292.nl.

Ja, dat kan. Bel ons op voor een afspraak. Die is kosteloos. Je kunt ook deelnemen aan één van onze open days die elk kwartaal worden georganiseerd.

Niveau

Nederlands– Als je niet eerder Nederlandse les hebt gehad, dan kun je starten met de Starterpack for Beginners. We raden Duitstaligen of personen die Afrikaans als moedertaal hebben aan om op een hoger niveau te starten, na zelfstudie gedaan te hebben. Zuid-Afrikanen starten meestal met Stepping Stone I en Duitstaligen meestal met Stepping Stone II. Neem alsjeblieft even contact met ons op voor een intake test en/ of adviesgesprek. Engels- Iedereen wordt verzocht een niveautest te doen. Chinees- Voor beginners is er geen test nodig. Voor de twee vervolgcursussen moet er een intakegesprek plaatsvinden om het niveau te testen.

Andere vragen

  • 'native-speaker' docenten
  • centrale locatie in één van de mooiste buurten in Den Haag
  • goede service
  • een unieke digitale leeromgeving die bijdraagt tot het behalen van resultaten
  • een eigen studieruimte waar je met anderen kunt studeren
  • frequente startdata
  • gegarandeerd succes


Krijg ik een certificaat?

Aan het einde van bijna alle cursussen ontvangt iedereen die minstens 80% heeft bijgewoond op verzoek een certificaat. Als je dan niet aanwezig bent, kom dan een keer langs bij de Administratie om het op te halen. Als je de cursus op afstand hebt gevolgd, sturen wij je op verzoek per e-mail het certificaat als PDF toe. De certificaten worden niet per post opgestuurd.

Het is niet mogelijk om een proefles te doen. Wij bieden echter wel een geld teruggarantie. We hopen natuurlijk dat je blij bent met de lessen. Echter, mocht je om welke reden dan ook, toch niet tevreden zijn na de eerste les, dan kun je gebruik maken van onze geld teruggarantie. We zullen je het gehele cursusgeld teruggeven (minus €15 administratiekosten).

Kickstart School is niet in staat om te helpen met visa, accommodatie of toelatingsbrieven. Je kunt deelnemen aan één van onze cursussen op afstand of hybride cursussen of je kunt je inschrijven voor face-to-face cursussen bij Kickstart, zodra je in Nederland bent aangekomen.