Hybrid courses at Kickstart School

Als aanvulling op onze online cursus.

 


We gaan weer door met onze Hybride cursussen!


Tijdens de Covid-19-crisis heeft Kickstart School veel expertise opgebouwd, nadat we in maart 2020 met succes zijn overgestapt naar het geven van onlinelessen. Onze docenten zijn nu allemaal gewend aan deze vorm van onderwijs en ze beginnen er net als onze cursisten de voordelen van in te zien.

Vervolgens zijn we in september 2020, na een succesvolle pilot in de zomer, begonnen met het geven van hybride cursussen naast de online cursussen. Al vrij snel waren we genoodzaakt om daarmee te stoppen en vanaf dat moment hebben we alleen nog maar online lessen gegeven. Maar in september 2021 starten we weer met onze hybride lessen. Vanaf dit semester zullen er dus naast face-to-face, zowel online als hybride lessen worden aangeboden door Kickstart School.


Wat is het verschil?

De hybride cursusformaat efficiënt  combines Face-to-face en Remote onderwijs  met flexibiliteit voor je. Elke hybride klaslokaal is uitgerust met dubbele webcams en dubbele schermen om ervoor te zorgen kunt u zien en horen van uw leraar en alle andere deelnemers in de klaslokaal en thuis optimaal.  


Hoe werkt het?

 • Kies uw formaat wanneer u zich inschrijft. Wanneer u zich inschrijft voor een hybride cursus, kunt u kiezen of u de cursus face-to-face of op afstand wilt bijwonen. We zullen proberen om alle face-to-face verzoeken te honoreren, maar we hebben slechts een beperkt aantal van 4 zitplaatsen beschikbaar in elk klaslokaal  op de vereiste 1,5 m afstand.
 •  Als u voor een plaats in de klas hebt gekozen en u kunt op een dag niet persoonlijk aanwezig zijn, kunt u voor die dag overschakelen op afstand. Flexibiliteit is de sleutel.Standpunt.
 • Veiligheid voorop. Kickstart School houdt zich uiteraard aan alle COVID-19 sector-richtlijnen. Alle stoelen in de klas staan 1,5m uit elkaar, we hebben onze gemeenschappelijke ruimtes aangepast en we hebben de juiste desinfecterende producten beschikbaar.
 • Het maximum aantal studenten voor alle cursus types blijft 8, in lijn met de Kickstart School onderwijsfilosofie. Kleine groepsgrootte! 

Al met al, welk type cursus u ook kiest, u kunt profiteren van lessen die worden gegeven aan een instituut dat heeft bewezen zichzelf uit te dagen en u uit te dagen.

Bekijk de video over onze hybride cursussen hier.


Heb je vragen?


Wat denken onze studenten ervan?What do our students think? 

"Ik wil de school complimenteren met het goede verloop van de hybride les - geen enkele technische storing, we konden de leerlingen thuis zien en horen en zij konden ons zonder problemen horen. Echt goed gedaan!"

"Ik heb zowel online als fysieke aanwezigheid ervaren en ik ben echt onder de indruk hoe het hybride systeem uitpakt. Ik woon niet in Den Haag en het is echt leuk om de flexibiliteit te hebben om af en toe vanuit huis de lessen bij te wonen"

Wat denken onze docenten ervan?

"Hoewel de helft van de leerlingen vanuit huis in de klas komt, voelt het toch als één groep waarin iedereen elkaar goed kan zien en horen. Iedereen praat met iedereen en het voelt alsof we allemaal samen zijn"

"Het feit dat je elkaars boek niet kunt zien, maakt de opdracht van "zoek de verschillen" nog leuker! Nu moet je discussiëren en duidelijk uitleggen wat je bedoelt!"

"In deze hybride cursus kunnen we elkaar goed zien en horen. Het is heel fijn om weer een persoonlijk klasgevoel te hebben en veilig met elkaar te kunnen praten!"

"Het hybride formaat geeft een leuke dynamische draai aan de les en nodigt uit tot spreken. Because of the screens and webcam everyone can see and hear each other well. Het is heel fijn om weer face to face les te kunnen geven!"

Soepel opt-out beleid 

Uiteraard kunt u onder deze omstandigheden te allen tijde afzien van deelname aan Covid en zullen wij het restant van het cursusgeld terugbetalen.  
Hoe werkt hybride lesgeven?

 • Voor leerlingen in de klas is er een scherm opgesteld aan de tafel, zodat je de leerlingen thuis kunt zien en horen meedoen Zoom.
 • Voor de leerlingen thuis is er één camera die de leerkracht toont en één die de klas toont. We gebruiken een conferentiecamera met een microfoon die de stemmen van alle leerlingen en de leerkracht zeer goed opvangt.
 • U kunt nog steeds groepswerk doen, in pauzeruimten voor de leerlingen thuis en in kleine groepjes in de klas.
 • De leerkracht deelt het scherm met de leerlingen thuis, de leerlingen zien het grote scherm in de klas. Dit zal gebruikt worden voor Kickstart.net, ons online leerplatform, en voor het delen van video's en ander extra leermateriaal.
 • De leerkracht zal bestanden aan de leerlingen in de klas kunnen overhandigen en ze als digitale kopieën naar de leerlingen thuis kunnen sturen. De hand-out en de readers, bijvoorbeeld, zullen beschikbaar zijn als een fysiek exemplaar of als een PDF online.


Hoe doen we remote les geven?

 • Het systeem dat we gebruiken heet Zoom.
 • Het is een zeer eenvoudig te installeren en gebruikersvriendelijke app die zowel op computers als op laptops, tablets en smartphones werkt. Het enige wat je moet doen om deel te nemen aan een les, is een gratis account aanmaken met je e-mailadres, dan de app te downloaden en verder ervoor te zorgen dat je een goede microfoon en camera tot je beschikking hebt.
 • U zult dan een uitnodiging ontvangen met een link en een ID-nummer dat u kunt gebruiken om deel te nemen aan de vergadering die uw leraar heeft opgezet.
 • Share screen: hiermee kan de docent het scherm delen met de cursisten d.m.v. 1 klik
 • Digitaal whiteboard: zowel de leerkracht als de leerlingen kunnen het whiteboard gebruiken om te schrijven en te tekenen. De inhoud van het whiteboard kan ook worden opgeslagen en gedeeld met de klas.
 • Breakout rooms: voor het werken in kleine groepen zijn er breakout rooms die u in staat zullen stellen om oefeningen te doen met 2 personen of kleine groepen, zelfs in een online sessie. De leraar zal in staat zijn om in te checken en persoonlijke feedback te geven in elke kamer. 
 • Documenten delen: Als er een document is dat de leerkracht wil delen, kan dat gemakkelijk via Zoom
 • Chat: er is ook een chatfunctie die erg handig kan zijn voor communicatie tussen de leerkracht en de leerlingen

Interesse? Alsjeblief Neem contact op