Leer onze gastdocenten beter kennen

Onze docenten zijn allen ‘native speakers’ en vormen een hecht team. Ze hebben veel werkervaring en uiteenlopende achtergronden. Leer ze hier wat beter kennen...


Maarten,  Docent Nederlands

Een taal leren heeft alles te maken met energie en motivatie. Die ontstaan door mensen nieuwsgierig te maken en dat probeer ik te bereiken bij mijn cursisten. Fouten maken hoort bij het leerproces. Daarnaast moet er ook in de les gelachen worden. En de Nederlandse cultuur biedt genoeg stof om grappen over te maken. Na mijn opleiding tot bedrijfsopleider ben ik als docent bij een aantal internationale callcenters aan de slag gegaan. Ik heb ook presentatie- en sollicitatietrainingen verzorgd, zowel op het gebied van mondelinge als schriftelijke vaardigheden Samenwerken binnen een grote diversiteit aan mensen is mij daarom niet vreemd.

Kathleen, Docent Nederlands

Ik heb Nederlands, Engels en Russisch gestudeerd. Vervolgens heb ik 15 jaar in Rusland en de Verenigde Staten gewoond en weet dus uit de praktijk dat het belangrijk is om de taal van het land te leren en ook hoe je dat moet aanpakken. Ik vind het ontzettend leuk om les te geven en probeer vooral om gecompliceerde grammaticale onderwerpen op een gemakkelijke en begrijpelijke manier over te brengen.

Jeannine, Docent Nederlands

Ik heb Frans gestudeerd aan de universiteit in Leiden en ben daarna begonnen als docent op de middelbare school. Mijn beroep en hobby heb ik op veel plaatsen in de wereld kunnen uitoefenen. Ik houd van de Franse taal, maar wil ook graag aan buitenlanders die in Nederland wonen mijn moedertaal, het Nederlands, leren. Wil je de cultuur en gewoontes van een land goed leren kennen, dan is de taal onmisbaar. Een taal kan individueel worden aangeleerd, maar in een groep met cursisten van verschillende nationaliteiten leer je meer; niet alleen van de docent, maar ook van elkaar.

Letty, Docent Nederlands

Nederlandse les geven aan expats en internationale studenten vind ik heel leuk, ik krijg daar energie van. Mijn pedagogische achtergrond helpt mij hierbij. Als expat heb ik in verschillende landen gewoond en op verschillende taleninstituten lesgegeven zowel aan privé-studenten als aan groepen. Mijn ervaring is dat je door de taal te leren je ook de cultuur van het land beter leert begrijpen en je je sneller kunt aanpassen én leuke en interessante contacten kunt opbouwen.

Eloise, English Teacher

I’m a CELTA-certified English teacher, and I taught English to adults in Paris for two years. I have also spent three years teaching French and Spanish in high school in the UK. I’ve studied French since I was 11 and started learning Spanish when I was 20, so I understand the ups and downs of the language learning process as both an adult and a child. I’ve found that the most important thing is to have fun with it, and I always encourage my students to try even when they’re not sure, as that’s how you improve! I’m from Manchester and moved to The Hague in 2022. I also love technology, so I recently started learning some programming languages too.

Shirley, Docent Chinees

Sinds 2008 werk ik als docent Chinees, nadat ik in China een mastergraad in het doceren van Chinees als tweede taal had behaald. Eerst heb ik in China aan twee internationale scholen les gegeven, vervolgens gaf ik Chinese les in Zuid-Korea en nu in Nederland. Ik heb cursussen gegeven op elk niveau, maar ook voorbereidingscursussen op testen en cursussen over de Chinese cultuur. Met al deze ervaring weet ik tegen welke problemen de cursisten kunnen oplopen en hoe ik door het gebruik van verschillende lesstijlen betere resultaten kan behalen. Ik wil graag dat mijn cursisten op een zo eenvoudig en prettig mogelijke manier Chinees leren.

Christine, Dutch Teacher

Na een aantal jaren Frans gestudeerd te hebben en na een verblijf in Parijs, heb ik een periode voor de KLM gewerkt. Ik heb veel gereisd en gezien van de wereld en uit ervaring weet ik dus hoe belangrijk en ook hoe leuk het is om de taal van het land te spreken. Het is – volgens mij- essentieel voor het ‘je echt thuis kunnen voelen’ op een plek. Zelfs na ruim 10 jaar, geeft het lesgeven bij Kickstart School me veel voldoening en ik geniet ervan als cursisten vooruit gaan en meer zelfvertrouwen krijgen. De lessen aan een kleine groep mensen uit allerlei windstreken, is elke keer weer een positieve ervaring, voor zowel mijzelf als de cursisten.

Margreet, Docent Nederlands

Nadat ik jarenlang in het middelbaar onderwijs had gewerkt, heb ik me gespecialiseerd in het geven van Nederlands als tweede taal. Zelf heb ik ook een periode in het buitenland gewoond en weet dus uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om de taal te spreken van het land waar je komt te wonen. Vanwege de grote motivatie van mijn cursisten, geeft het lesgeven aan Kickstart School cursisten mij veel voldoening. Ik vind het leuk om de taallessen af te wisselen met het overbrengen van feitjes en weetjes over Nederland. Mensen op weg helpen in de Nederlandse samenleving vind ik echt leuk om te doen.

Arian, Docent Nederlands

Gedurende de periode dat ik in verschillende landen gewoond heb, ben ik meer en meer geïnteresseerd geraakt in talen en hoe je die leert. In een ander land wonen en daar het land, de cultuur, de mensen en te taal te leren begrijpen gaf mij de drive om anderen ook te helpen met het verwerven van mijn eerste taal. Mijn opleiding en ervaring als leerkracht basisonderwijs zijn hierbij een mooie achtergrond. Hierbij geef ik onder andere Nederlandse les aan zowel Nederlandse als anderstalige kinderen. Iedereen kind (en volwassene) leert op een andere manieren in een ander tempo. Dat verschil maakt lesgeven zo interessant en uitdagend, het zoeken naar de juiste manier, de juiste snaar. Ik geniet ervan om te zien hoe kinderen en volwassenen stappen maken in dit proces. Ik geef les aan verschillende doelgroepen op verschillende niveaus.

Sharon, Docent Engels

Ik ben geboren en getogen in Zuid-Afrika waar mijn moedertaal Engels was. Ik ben opgeleid als verpleegster en heb daarna een masteropleiding Verpleegkundig Onderwijs gevolgd voordat ik in 1997 naar Nederland verhuisde. Daar behaalde ik een Cambridge certificaat voor het onderwijzen van Engels aan volwassenen (CELTA) en gaf 4 jaar lang les aan volwassenen aan de plaatselijke Volksuniversiteit. Van 2007-2021 werkte ik op een middelbare school om Engelse les te geven aan leerlingen in de onder- en bovenbouw. Tijdens het lesgeven op de school behaalde ik een Bachelor of Education (Lerarenopleiding Engels) aan de Hogeschool Nijmegen. Ik hield van de kick van het lesgeven aan tieners en hen enthousiast te maken voor het leren van Engels en was gepassioneerd om hen voor te bereiden op hun B2, C1 & C2 Cambridge examens waarvoor zij uitstekende resultaten behaalden. Mijn ervaring heeft me geleerd dat voor succesvol leren het noodzakelijk is een sfeer te creëren waarin studenten zich veilig voelen, actief leren wordt aangemoedigd en waarin ze altijd bezig zijn met een verscheidenheid aan goed geplande activiteiten........en natuurlijk een flinke dosis humor bevat.😊


Diane, Docent Nederlands

Op dit moment ben ik een full time docente Nederlands. Daarvoor heb ik Franse lessen gegeven. Vanwege de grote vraag naar Nederlandse lessen heb ik de overstap gemaakt en nog steeds geniet ik er volop van. Alhoewel ik het een uitdagende taak vind, houd ik er van om grote groepen les te geven vanwege de groepsdynamica. Het combineren van de aandacht voor het individu met het leiden van de hele groep vind ik leuk om te doen. Ik ben een creatieve en innovatieve docent en vul zo nodig het bestaande lesmateriaal aan met eigen opdrachten.

Jacqueline, Docent Nederlands

Jarenlang heb ikzelf als expat in het buitenland gewoond en weet precies hoe leuk het is om met nieuwe culturen kennis te maken en de taal daarvan te leren. Het kunnen spreken met de lokale bevolking in hun eigen taal, heb ik altijd als enorm verrijkend ervaren. In het buitenland heb ik ook al ervaring opgedaan met het geven van Nederlandse les. Ik vind het heel erg boeiend en interessant om cursisten van verschillende leeftijdsgroepen en van verschillende achtergronden in mijn klas te hebben. De cursisten ondersteunen in het proces en hen vooruit zien gaan in de taal en het bijbrengen van de cultuur, vind ik enorm leuk om te doen.

Lucas, Docent Nederlands

Mijn eerste ervaring als leraar begon in 2010, maar het duurde tot 2015 voordat ik Nederlandse les begon te geven, eerst in New Delhi aan kinderen van de kleine Nederlandse gemeenschap die daar woont, daarna in Nederland zelf. Ik studeerde Nederlands en Geschiedenis aan de universiteit en raakte geïnteresseerd in (pre)koloniale Aziatische geschiedenis, oude Nederlandse schriften en dergelijke. Ik ben altijd benieuwd waar een woord vandaan komt, of hoe het verbonden is met andere woorden in een andere taal. Dus als een van mijn studenten een vraag heeft over de etymologie van een bepaald woord, zoek ik dat graag uit!


Josje, Docent Nederlands

Na mijn studie Frans aan de Universiteit van Leiden ben ik begonnen met Franse les geven aan Nederlandstaligen en Nederlandse les aan Franstaligen. Mijn interesse in taal en taalverwerving heeft vervolgens nog geleid tot een studie Tolk Nederlandse Gebarentaal, waarna ik ook ben gaan werken als tolk.
Ik geef met veel plezier Nederlandse les bij Kickstart School aan expats en internationale studenten. Voor mij is het heel belangrijk een sfeer te creëren waarin de studenten zich op hun gemak voelen en plezier hebben in het leren van de taal en het uitwisselen van kennis over de eigen taal en cultuur. Ook voor mij als docent biedt elke cursus, individueel of in een groep, een nieuwe uitdaging en mogelijkheid om meer te leren over andere talen en gebruiken. Het geeft veel voldoening om te zien hoe de studenten zich de Nederlandse taal eigen maken en steeds meer zelfvertrouwen krijgen in het gebruik ervan. Daarnaast vind ik het contact met de studenten en hun enthousiasme om het Nederlands te leren erg leuk en inspirerend!

Eva, Docent Nederlands

Als moedertaalspreker besef je niet altijd hoe rijk, vreemd of bijzonder je eigen taal is. Hetzelfde geldt voor de cultuur waarin je bent opgegroeid. Maar in een NT2-klas realiseer je je dat elke dag! De cursisten brengen ieder hun eigen kijk op Nederland en de Nederlandse taal mee. Ik vind het geweldig dat ik ze kan helpen onze taal en cultuur te begrijpen, zodat ze zich meer thuis kunnen voelen in Nederland.

Mieke, Docent Nederlands

Vreemde talen leren is plezierig en maakt de wereld toegankelijker, deuren gaan open die anders gesloten blijven. Het lesgeven aan expats is uitdagend en ontzettend leuk! Elke les is anders, iedere keer andere nationaliteiten voor je neus met een andere moedertaal achtergrond geeft je de kans om als docent creatief en vernieuwend te zijn en te blijven. Humor is hierbij belangrijk, er moet veel gelachen worden in de klas! Ik word er blij van als ik een cursist na een aantal intensieve dagen ineens hoor zeggen dat hij/zij 's ochtends in de bus of tram ineens flarden van gesprekken kon volgen, daar doe je het voor! Door de cursisten stap voor stap te begeleiden in het aanleren van onze (moeilijke) taal help je ze daadwerkelijk om zich beter thuis te voelen en dat geeft mij voldoening.

Antonette,  Docent Nederlands

Na mijn studie communicatie ben ik mijn loopbaan begonnen in het bedrijfsleven. Hiernaast heb ik ook een lerarenopleiding gevolgd. Vanaf 2011 heb ik mijn passie gevonden in het onderwijs en werk ik met ontzettend veel plezier als docent NT2. Het uitleggen van grammatica vind ik het leukste om te doen. Ik vind het belangrijk de student enthousiast te maken (en te houden) voor de Nederlandse taal. Ik richt me niet alleen op wat de cursist nog moet leren maar focus graag op de dingen die al goed gaan.

Elena Docent Nederlands

Na vele jaren in het buitenland ben ik blij om mijn expertise op het gebied van taalonderwijs te delen met de cursisten van Kickstart School. Ik geloof in wat Nelson Mandela ooit zei, “als je met iemand praat in een taal die hij begrijpt, kom je bij zijn hoofd. Als je met iemand praat in zijn eigen taal, bereik je zijn hart.” Het is zeer lonend om te zien hoe cursisten met verschillende achtergronden al na een paar lessen zelfverzekerd de Nederlandse taal gaan gebruiken. Als taaltrainer focus ik mij op het creëren van een open en informele leeromgeving waar iedereen zich welkom voelt, zowel in de klas als online. Kickstart School biedt een goed en effectief cursusprogramma en ik zorg ervoor dat mijn cursisten zich gemotiveerd en energiek voelen om het werk te doen. 


Debbie, Docent Engels

I am a native English speaker from London, UK, who moved to The Hague at the end of 2000.  Prior to obtaining my CELTA qualification, I worked as an international civil servant for organisations within the EU and UN systems, including in the area of language services.  Whether it is teaching general English or business English, face-to-face or online, I am able to draw upon my previous experience of working in a multilingual, multicultural environment to help others achieve their language-learning goals.  Being able to communicate effectively with each other is a key skill in today’s world, and as someone who has always been interested in languages, I very much enjoy playing my part in enabling students to expand their knowledge and use of English.


Monique, Docent Nederlands

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het leren van talen en gefascineerd in hoe je je eigen taal maar ook een tweede of een vreemde taal leert; is het aangeboren of geleerd of een kwestie van beide? Na een klein uitstapje op de tolk- vertalers academie in Maastricht, ben ik Spaanse taal- en letterkunde gaan studeren. Daarnaast heb ik het NT2 certificaat van de VU behaald waardoor ik nu iedereen die Nederlands moet of wil leren, kan begeleiden in het leren van mijn eigen native taal. Ik denk dat de investering van het leren van een taal zich altijd uitbetaald. Taal is een verlengde van ieders identiteit en cultuur. Een andere taal leren en je interesseren in een andere cultuur brengt je zodoende nader tot elkaar en kweekt onderling begrip. Het leerproces gaat met vallen en opstaan maar is iets wat we vooral samen met elkaar doen!  

Carine, Docent Nederlands

Na mijn Communicatiestudie in Utrecht, heb ik 20 jaar op dit gebied gewerkt. Een aantal jaar geleden ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan. Na een studie aan de Pedagogisch Academie ben ik, na een korte ervaring in het basisonderwijs, terecht gekomen bij de Hogeschool Leiden. Daar werk ik inmiddels met veel plezier als Communicatie-docent/trainer. Daarnaast ben ik als NT2-docente aan de slag gegaan. Het lesgeven aan zowel volwassenen als kinderen op het gebied van NT2, geeft mij enorm veel voldoening. Met daadkracht en inlevingsvermogen probeer ik het beste in mensen naar boven te halen. De internationale omgeving waarin ik bij Kickstart School opereer, ervaar is als enorm verrijkend en inspirerend.

Neeltje, Docent Nederlands

Ik geef al 35 jaar les in de Nederlandse taal. Eerst op een HAVO in Nederland, daarna op de Internationale en Engelse school in Porto, waar ik mijn studenten voorbereidde op allerlei examens. Ook daarbuiten gaf ik Nederlandse les. Hierbij kwam ik veel kinderen tegen met taalachterstanden en ik zag het als een uitdaging om de problemen in kaart te brengen en te proberen ze snel op te lossen. Ook heb ik veel ervaring met het geven van Nederlands via Skype aan academici over de hele wereld, die om professionele redenen perfect Nederlands moeten leren. Een goed begrip van de grammaticaregels geeft veel zelfvertrouwen, ook in het mondelinge taalgebruik.

Dorine, Docent Nederlands

Na mijn studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de Nijmeegse universiteit ben ik het onderwijs in gegaan. Sindsdien heb ik voornamelijk voor de klas gestaan op middelbare scholen. Ik heb ook enkele jaren in Brussel gewoond en daar heb ik Nederlandse les gegeven aan Walen en tolken van het Europees parlement. Dit vond ik erg leuk werk: volwassenen wegwijs maken in het Nederlands en met mensen uit andere culturen praten over (de bijzonderheden van) onze taal. Ik ben gestopt met mijn baan in het voortgezet onderwijs en ben nu weer met veel plezier aan de slag gegaan met het doceren van Nederlands als tweede taal.

Joke, Docent Nederlands

Mijn naam is Joke (de beste naam in een internationale gemeenschap) en ik hou van talen! Het contact met mensen uit verschillende landen geeft mij ook energie. Het combineren van deze twee heeft me gebracht waar ik nu ben. Ik vind het heerlijk om cursisten te helpen zich uit te drukken in hun nieuwe taal en ik word er blij van hun zelfvertrouwen te zien groeien. Ook vind ik het leuk om de verhalen te horen over de achtergrond van de studenten, wat hen hier heeft gebracht en wat ze meemaken in dit kleine landje. Ik weet uit ervaring dat het spreken van de lokale taal , soms een hele uitdaging, je leven positief verandert en de moeite waard is.

Paul A, Docent Nederlands

Waarom ben je leraar Nederlands geworden? Deze vraag is mij vaak gesteld. Het antwoord is simpel. Ik wil mensen graag iets leren! Dat doe ik op een persoonlijke manier. Ik wil je graag inspireren om iets nieuws te leren. Leren is een beleving, leren is leuk. Wanneer je les van mij krijgt, ga je iets meemaken! Je gaat de Nederlandse taal leren, je gaat de Nederlandse taal begrijpen, je gaat de Nederlandse taal gebruiken. Ik leer je hoe je van de Nederlandse taal en de cultuur kunt genieten. Elke les is een feest! Je bent van harte welkom!

Evelien P, Docent Nederlands

Hallo, ik ben Evelien Porracchio; dochter van een Nederlandse moeder en van een Italiaanse vader. Talen speelden en spelen nog steeds een grote rol in mijn leven. Een taal die je niet begrijpt of spreekt, voelt als een barrière. Ik heb zelf ondervonden hoe lastig het kan zijn je een beetje verstaanbaar te maken in een andere taal dan je moedertaal / moedertalen. Als het dan eenmaal lukt, voelt het goed; je voelt je verbonden met de mensen om je heen; je maakt contact! Sinds 1997 geef ik met plezier lessen Nederlands en Italiaans op alle niveaus. Mijn drijfveer is de voldoening die ik ervaar als cursisten hun leerdoelen bereiken!

Evelien V, Docent Nederlands

Mijn grootouders waren allebei docent Frans, dus misschien is mijn passie voor talen wel genetisch bepaald? Na mijn studie Frans in Leiden ben ik uiteindelijk gaan werken als docent Frans en Nederlands. Niets leuker dan gemotiveerde cursisten met allerlei verschillende achtergronden wegwijs te maken in een taal, de tips & trics uit te leggen en in te gaan op de culturele aspecten. Hoewel Nederlands echt geen makkelijke taal is, is het leuk om te zien dat de cursisten, jong of oud, via groeps- of privéles, de basis van onze mooie taal onder de knie krijgen en met steeds meer zefvertrouwen de taal gaan gebruiken in de dagelijkse communicatie.

Brenda, Docent Engels

Ik kom uit de Verenigde Staten en Engels is mijn moedertaal. Ik heb linguïstiek en pedagogiek aan de Universiteit van Arizona gestudeerd en een Master behaald in het lesgeven van Engels als tweede taal. Na Engeland, woon ik nu in Nederland en weet dus hoe het voelt te emigreren. Ik geef al zo’n 15 jaar les, op scholen voor volwassen, privétalenscholen en universiteiten. Ik ben gespecialiseerd in academisch schrijven en lezen en ben een IELTS examinator. Ik maak van het klaslokaal graag een plaats waar de studenten zich ontspannen en gesteund voelen, door de docent én door elkaar.

Katie, Docent Engels

Ik ben een CELTA-gekwalificeerde ESL-docent (English as a Second Language). Ik heb mijn passie voor talen ontdekt, toen ik op de middelbare school Frans ging leren. Daarna heb ik mijn Bachelors Frans behaald aan de universiteit van Lancaster. Vervolgens heb ik in zowel Zwitserland als Frankrijk gewoond. Na mijn baan aan de universiteit van Lancashire, ben ik in 2012 naar Nederland verhuisd, waar ik eerst als au pair werkte. Na het behalen van mijn CELTA-diploma, geef ik nu met veel plezier les aan cursisten met verschillende achtergronden en culturen, in de leeftijdscategorie van 5- 93 jaar oud. Mijn lessen probeer ik zo interactief en plezierig mogelijk te maken, zodat iedereen meedoet.

Xiyu, Docent Chinees

Ik ben geboren in China en tijdens mijn studie aan de universiteit gaf ik parttime Chinese les. In 2012 ben ik naar Nederland gekomen om aan de universiteit van Leiden mijn masters in kunstgeschiedenis te halen. Ik geef al meer dan 4 jaar les aan de Chinese School in Delft en heb het eerstegraads diploma voor het geven van Chinees als tweede taal behaald. Nu ben ik moeder van twee jonge kinderen en werk fulltime op het gebied van de sociale media. In mijn drukke leven ervaar ik het lesgeven als heel plezierig en ontspannend. Ik vind het fijn om mijn mooie cultuur en taal te delen. ​

Shashi, Docent Engels

Ik heb General English, Business English, University Preparation lessen, Specialized Interest lessen, IELTS en TOEFL voorbereidingslessen gegeven. Daarnaast ben ik examinator geweest voor Cambridge en BULATS (Business Language Testing Service) examens. Ik heb lesgegeven voor de British Council en andere talencentra in Bangkok, Caracas, Ankara, Ho Chi Minh Stad en New York. Deze ervaringen hebben mij geleerd welke problemen culturele verschillen in een klaslokaal kunnen veroorzaken en hoe daarmee om te gaan. Ten slotte vind ik het belangrijk om mijn cursisten te betrekken bij de les en hun het plezier van Engels leren bij te brengen.

Richard, Docent Engels

Ik ben in 2014 naar Den Haag verhuisd, nadat ik 30 jaar als accountant in ‘The City’ heb gewerkt. Daarvan heb ik 6 jaar bij het vooraanstaande accountantskantoor PWC doorgebracht, gevolgd door banen bij de twee meest prestigieuze commerciële advocatenkantoren in Londen. Na mijn verhuizing naar Nederland heb ik de CELT- opleiding met succes afgerond. Op dit moment geef ik les in algemeen en zakelijk Engels, waarbij ik mijn jarenlange ervaring in het taalgebruik in een zakelijke omgeving goed kan benutten. Naar mijn idee verschilt het uitleggen van complexe belastingconstructies aan advocaten niet veel van het overbrengen van Engelse grammatica!

Luke, Docent Engels

Ik ben een gecertificeerde ESL-docent, oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Ik heb de afgelopen 15 jaar in het buitenland gewoond en heb Engels als tweede (derde en vierde) taal onderwezen in Singapore, Duitsland, Turkije en nu Nederland. Ik gebruik mijn universitaire achtergrond in het Engels en taalkunde, samen met mijn vorige carrière als banketbakker om goede contacten te leggen in de klas. Of het nu om zakelijk Engels of testvoorbereiding zoals IELTS of TOEFL gaat, of een communicatiecursus gaat, mijn focus ligt altijd op het aanpassen van de les om ervoor te zorgen dat cursisten hun persoonlijke doelen bereiken.

Yvonne, English Teacher

I am a CELTA-certified English teacher with experience in teaching General English, Business English, fluency, and pronunciation. Native to Los Angeles, I moved to Amsterdam in 2011 for a job and have lived in the Netherlands ever since. My background as a contract manager in the corporate world has given me the knowledge to teach students diplomatic language, as well as methods for interviewing candidates and in being interviewed. I foster a learning environment that is fun and safe, while tailoring lessons to each student’s needs.


Paul, Docent Nederlands

Ik heb eerder Nederlands gegeven aan leerlingen van 16 en 25 jaar op middelbare scholen en in
het beroepsonderwijs. De afgelopen 10 jaar heb ik voornamelijk Nederlandse les gegeven aan
mensen die uit het buitenland komen en een grote diversiteit aan etnische achtergronden
hebben. Ik geniet van de studenten die enthousiast zijn, leergierig zijn en graag vragen stellen
over hun nieuwe taal en leren over de Nederlandse gewoonten en cultuur. Ik ben een creatieve
leraar en geef niet alleen les met bestaande methoden, maar ook met materiaal dat speciaal is
aangepast aan een bepaalde groep. Het is voor mij fascinerend om studenten te ontmoeten en
met hen samen te werken in een informele leersfeer. 

Sandra, Docent Nederlands

Als een kind geboren uit twee culturen merkte ik hoe belangrijk taal is in communicatie met anderen. Het was de aanzet om een vreemde taal te gaan studeren. Al tijdens mijn studie Sinologie gaf ik ernaast les. Dat beviel zo goed dat ik na wat omzwervingen, toch weer koos om als docent te gaan werken. Ik hou er van om mijn cursisten de ins en outs van een taal te leren. Daarnaast vind ik de culturele interactie met de cursisten zeer interessant. Ook bij de Kickstart cursussen Chinees ben ik vanwege mijn achtergrond intensief betrokken. Bezig zijn met taal is het leukste wat er is!

Natalie, Docent Nederlands

Na mijn studie Nederlands aan de universiteit Leiden en communicatiewetenschap in Utrecht en München ben ik aan de slag gegaan als communicatieadviseur en woordvoerder. Dat heb ik met veel plezier ruim 25 jaar gedaan voor bedrijven en overheden. In 2017 heb ik de overstap naar het onderwijs gezet. Op de Haagse Hogeschool heb ik zakelijk schrijven gedoceerd. In die periode ben ik ook aan de slag gegaan als docent Nederlands voor anderstaligen; daar bleek mijn hart te liggen. Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen hun taalvaardigheid ontwikkelen en verbeteren en hun zelfvertrouwen vergroten. Daarmee kan ik bijdragen aan een fijne tijd in Nederland.

Our recent blog posts

Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.